ACCESSOIRES

Aan een camera-body alleen heb je niets zonder alle accessoires. 

Welke accessoires je kiest is heel persoonlijk en heeft alles te maken met hoe en waarvoor je de camera gaat gebruiken.

 

LENZEN MET EEN EF-VATTING

De meeste Blackmagic Camera’s hebben een EF lens-vatting. Veel mensen hebben nog oude EF lenzen liggen en ze zijn ook vaak gebruikt te koop. Ik kan nagenoeg alle nieuwe lenzen met EF-vatting leveren. Van Zeiss en Schneider Kreuznach tot Tokina en Samyang.    

LENZEN MET EEN MFT-VATTING

De 4k Pocket Camera heeft een Micro 4/3 lens-vatting, Mijn voorkeur gaat uit naar SLR-MAGIC lenzen. Ze zijn van een hoge kwaliteit tegen een hele redelijke prijs. Met een Metabones Adaptor kun je van een  MFT een EF vatting maken (en je krijgt er een extra stop licht bij).

ANAMORFISCHE LENZEN

Voor cinematografische opnames is een anamorfishe lens ideaal. Dit objectief produceert een filmische 2.4:1 beeld met een toename van 33% van het horizontale gezichtsveld.  Met andere woorden: maak van 16×9, cinemascope zonder verlies van resolutie.                          

MICROFOONS

Microfoons heb je van heel goedkoop en slecht tot en met extreem goed en duur. Er zijn ook uitzonderingen die goed en heel betaalbaar zijn zoals AZDEN. Ik lever natuurlijk ook Sennheiser en Neumann.

RIGS

Camera-rigs zijn er in veel verschillende prijsklassen. Aangezien er geen draaiende of speciale elementen op of aan zitten ben ik geneigd  om de goedkopere van bijvoorbeeld Smallrig te nemen.Ik lever ook rigs van: Tilta, Shape, Wooden Camera,  Chrosziel of Vocas.

FOLLOW FOCUS

Ik verkoop zowel de conventionele follow-focus van Chrosziel of Vocas, maar ook de moderne remote-focus van bijvoorbeeld Tilta of Gudsen.

MONITORS

Het scherpstellen (van 4k) wordt steeds moeilijker, zelfs met focus-assist of andere hulpmiddelen. Een goede monitor of viewfinder is onontbeerlijk, en buiten heb je eigenlijk wel een High Bright Monitor nodig! 

STATIEVEN

Een goed statief is licht (carbon fibre) maar ook stabiel. Voor de kop geldt dat je een strakke pan of tilt moet kunnen maken. Ik raad meestal aan om het voor jou meest geschikte statief zelf van verschillende merken samen te stellen. Zoals Manfrotto legs met een Sachtler kopje.

FILTERS

Als het over ND-fliters gaat ben ik ongelofelijk conservatief. Ik gebruik Tiffen, Tiffen of anders Tiffen. en dan het liefst de 82mm Variable-ND. Met een setje verloop-ringen ben je dan met maar een ND filter klaar, en heb je altijd top-kwaliteit.

BLACKMAGIC ACCESSOIRES

Blackmagic levert bij alle cameras ook eigen accessoires. Sommige van deze accessoires zijn goed, andere kun je beter van een ander merk kopen.

BATTERIJEN

Er zijn veel batterijen leveranciers, allemaal met voor- en nadelen. Ik ben fan van “CORE” omdat hun V-mounts erg klein zijn en toch voldoende stroom leveren om zelfs grote camera’s op te starten.

ATEM MINI

De Atem Mini’s werken naadloos samen met de Blackmagic Pocket Camera’s. Op deze manier heb je voor een fractie van de prijs een volwaardige meer-camera regie-set, die ook nog eens direct naar het internet kan streamen.